Hoe gaat dat als ik de eerste keer kom?

Hoe gaat dat als ik de eerste keer kom?

De eerste keer dat je in de praktijk komt, ben jij vooral aan het woord en zal ik luisteren en vragen stellen om je probleem zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Tijdens het dan volgende onderzoek, bekijk ik de beweeglijkheid van de regio waar je klachten hebt. Maar ook de rest van je lichaam, omdat daar ook verstoringen aanwezig kunnen zijn die de klachten kunnen veroorzaken. In stand, in zit en in lig op de behandelbank. Ik onderzoek dan de grote bewegingen, en de fijnere, subtielere bewegingen. Om alles goed te kunnen bekijken en onderzoeken, zal ik meestal vragen om je kleren uit te doen. Je ondergoed kun je natuurlijk aanhouden.

Na het onderzoek bespreken we de bevindingen zodat je weet wat ik gevonden heb en wat ik daar wel of niet aan kan doen.

Als duidelijk is waar de oorzaak van je klachten gelegen is, zullen we daaraan gaan werken. Door middel van manuele technieken (met de handen) zal ik de beweeglijkheid proberen te herstellen.

Voor en na de behandeling zal ik je de verschillen in beweging laten zien of voelen. Zodat je een beeld krijgt van wat ik doe en wat er gebeurt.

Vaak is het daarnaast ook van belang om bijvoorbeeld je voedingspatroon te bekijken, of je fysieke belasting, of je emotionele welbevinden. Soms zal ik je dan ook aanraden om contact op te nemen met een deskundige op een van deze andere gebieden. Zo nodig zal ik je ook doorverwijzen naar de huisarts.